Продукти:
· 450 г спагети
· 100 г прошуто
· 2 скилидки чесън
· 5 с.л. зехтин
· 450 г замразен дребен грах
· 2 ч.ч. пилешки или телешки бульон
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на едро листата от 15 стръка магданоз. Наситняваме чесъна, а прошутото нарязваме на малки парченца.
Загряваме зехтина на слаб огън, добавяме прошутото чесъна и магданоза и задушаваме 5 мин като разбъркваме периодично. Добавяме граха и задушаваме още 10 мин. Наливаме на части бульона и готвим, докато грахът хубаво омекне. Подправяме със сол и черен пипер.
Възвираме 4 л подсолена вода и сваряваме спагетите. Отцеждаме ги и ги изсипваме в тигана с прошутото. Бъркаме постоянно, докато поемат част от соса. Прехвърляме в затоплена чиния и наръсваме със ситен магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...