Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г спагети
· 1 к.ч. зехтин
· 2-3 скилидки чесън
· 200 г черни маслини
· 6 сардели /солени или от консерва/
· 3-4 домата
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Измиваме сарделите и леко ги обезсоляваме. Нарязваме ги на дребно. Обелваме доматите и също ги нарязваме.
В сгорещената мазнина запържваме нарязания чесън. Прибавяме сарделите, доматите, нарязаните маслини и черен пипер на вкус. Варим 1-2 мин на силен огън при непрекъснато бъркане. Накрая смесваме със сварените спагети и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...