Кулинарни рецепти » Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

 Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

Продукти: (за 4 порции)

· 260 г фарфали
· 500 г замразени зелени аспержи
· 1 кубче зеленчуков бульон
· 1 малка консерва хайвер от сьомга
· 3 с.л. олио
· босилек, сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 1 л вода, в която сме разтворили кубчето бульон и сваряваме аспержите. Отстраняваме връхчетата им и нарязваме стъблото на еднакви парченца.

Кипваме 2 л подсолена вода и сваряваме пастата. Отцеждаме и я прехвърляме в дълбока купа.

Прибавяме аспержите, сипваме мазнината и поръсваме с наситнен босилек. Разбъркваме добре и прехвърляме в голяма чиния и украсяваме с хайвера и връхчетата аспержи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало