Продукти за тестото:
· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца
За пълнежа:
· 120 г свинско филе
· 120 г шунка
· 120 г пресен колбас
· 180 г настърган пармезан
· 1 яйце
· 1 щипка индийско орехче
· 4 с.л. краве масло
· 1 л месен бульон
Начин на приготвяне:
Най-напред приготвяме пълнежа като нарязваме на ивички свинското филе и го пържим няколко минути в загрятото масло. Оставяме го да изстине и го мелим на машинката за месо заедно с пресния колбас и шунката. Смесваме каймата с яйцето и кашкавала и подправяме с индийското орехче.
Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите с вилица яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто. Оставяме го да престои 20 мин в купа, покрита с влажна кърпа. Разточваме тестото на кора с дебелина 5 мм и го нарязваме на квадрати.
В средата на всеки квадрат слагаме по 1 с.л. от плънката. Сгъваме квадратите на триъгълници и хубаво ги защипваме с пръсти. Кипваме бульона и пускаме една по една тортелините. Готови са, когато притиснатите им краища станат меки.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...