Продукти:
• 1 пакет талиатели
• 300 г чери доматчета
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. балсамов оцет
• 1 шепа листа от пресен босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Измиваме доматчетата и ги разрязваме на половинки. Смесваме ги с нарязания на филийки и овкусяваме с оцет, зехтин, черен пипер и сол. Разстиламе сместа върху хартия за печене и печем 30 мин във фурна, загрята до 200 градуса.
Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме. Прибавяме доматчетата, разбъркваме, поръсваме с накъсани листенца босилек и настърган пармезан и сервираме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...