Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г пресни херинги
• 100 г бял хляб
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. паста от сардели
• 1 яйце
• 1 с.л. каперси
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибите и ги смиламе заедно слука и скилидките чесън. Прибавяме накиснатия и изстискан бял хляб, пастата от сардели, яйцето и ситно нарязаните каперси. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
Оформяме от сместа малки кюфтенца, овалваме ги в галетата и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...