Кулинарни рецепти » Пържени рибни топки

 Пържени рибни топки

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от риба
• 1 яйце
• 4 с.л. галета
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме лука заедно с рибата през месомелачка. Прибавяме яйцето, малко галета, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме много добре и оставяме сместа да престои 30 мин в хладилник.

След това с влажни ръце оформяме от каймата топки с големината на орех. Овалваме ги в останалата галета и после в брашното и пържим в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало