Кулинарни рецепти » Пържена треска с доматен сос

 Пържена треска с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от треска
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол
• олио за пържене

За соса:

• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 люта чушка
• 500 г домати
• 1 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1,5 ч.ч. бяло вино
• магданоз, майорана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на малки парченца и го запържваме в олиото. Прибавяме доматите, обелени и нарязани на четвъртинки, счукания чесън, ситно нарязаната люта чушка, подправките и сол на вкус. Задушаваме малко, наливаме виното и задушаваме още 20 мин. Пасираме готовия сос.

Нарязваме рибата на порции, поръсваме със сол и черен пипер, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало