Продукти:
• 600 мл прясно мляко
• 120 г грис
• 60 г натрошено сирене
• 30 г краве масло
• 1 яйце
• настъргано индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Затопляме млякото, посоляваме го, прибавяме подправките и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме гриса. Варим, докато получим гъста каша. Отстраняваме от огъня, прибавяме маслото, разбитото яйце и настърганото сирене и разбъркваме добре сместа.
Разстиламе я на пласт с дебелина 1 см в тавичка, която предварително сме изплакнали със студена вода. След 2 часа, когато сместа е изстинала много добре, с помощта на чашка изрязваме колелца с диаметър 4 см.
Подреждаме колелцата в намаслена тавичка и върху всяко колелце поръсваме разтопено масло и настърган кашкавал. Запичаме ги до пожълтяване в предварително загрята умерена фурна, украсяваме ги с клончета магданоз и ги поднасяме веднага.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...