Продукти:
• 600 г картофи
• 2 жълтъка
• 60 г краве масло
• 1 щипка пудра захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги, докато са още горещи, и ги пресоваме. Прибавяме жълтъците и брашното, поръсваме със захар, черен пипер и сол и омесваме много добре, за да получим гладка каша.
С помощта на шприц оформяме малки звездички. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в много гореща фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...