Продукти:
• 2 франзели
• 150 г телешки език
• 150 г шунка
• 250 г масло
• 1-2 ч.л. горчица
• 150 г кисели краставички
• 2-4 твърдо сварени яйца
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбиваме омекналото масло на пяна, разбъркваме го с горчицата и леко намазваме отвътре франзелите.
Нарязваме краставичките и яйцата на кубчета, а шунката и обеления и сварен език на ситно. Смесваме продуктите, подправяме със сол и черен пипер и пълним франзелите.
Увиваме хлебчетата плътно в тензух или фолио, слагаме ги в хладилника близко до камерата и ги държим там около 1-2 часа. Нарязваме ги на тънки филийки и сервираме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....