Кулинарни рецепти » Тестено предястие с шунка

 Тестено предястие с шунка

Продукти:

• 150 г брашно
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. лимонов сок
• 3 яйца
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. суха мая
• 1 ч.ч. вода
• 200 г шунка
• 100 г кашкавал
• 100 г краве масло
• 1 стрък праз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с малко вода, разбъркваме я със захарта и малко брашно и я оставяме да втаса.

От останалото брашно, олиото, 1 ч.л. сол, лимоновия сок, втасалата мая, половин яйце и водата омесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора и я слагаме в тавичка, като намазваме кората отгоре и отдолу с половината разтопено масло. Леко я запичаме и я оставяме да изстине.

Нарязваме на ситно праза и го задушаваме в останалото масло.

Поръсваме изстиналата кора с галета и разстиламе върху нея смес от задушения праз, ситно нарязаната шунка, останалите яйца, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус. Запичаме отново във фурната. Нарязваме готовото предястие на квадрати или триъгълници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало