Продукти: (за 6-7 порции)
• 500 г телешко месо
• половин кисела зелка
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зелев сок
• 6-7 ч.ч. костен бульон
• ким, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го сваряваме в бульона.
Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато омекне, след което го заливаме със зелевия сок.
В останалата мазнина задушаваме до омекваме ситно нарязаните лук и корени за супа. След това заедно със зелето ги прибавяме към супата. Подправяме с дафиновия лист, черния пипер, ким, захар и сол на вкус. Застройваме с размитото в малко вода брашно и варим още 10 мин.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...