Кулинарни рецепти » Пълнени кисели краставички

 Пълнени кисели краставички

Продукти:

• 1/2 ч.ч. ориз
• 2-3 с.л. масло
• 10 зърна черен пипер
• 1 малка главичка лук
• кисели краставички с дължина 6-7 см
• 2-3 с.л. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Изпържваме ориза в маслото и го заливаме с 1-2 ч.ч. вряща вода или бульон. Посоляваме, прибавяме черния пипер и ситно нарязания лук.

Захлупваме плътно и задушаваме на тих огън. Когато оризът е готов, прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме леко.

Разрязваме краставичките напречно, издълбаваме ги и пълним с готовата плънка. Освен като предястие, пълнените краставички можем да поднесем и като гарнитура към печено месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало