Продукти: (за 6-8 порции)
• 200 г говеждо месо с кости
• 150 г свинско месо
• 150 г овнешко месо
• 150 г шарена сланина
• 1-2 ловджийски наденици
• 150 г грах
• няколко розички карфиол
• 3 моркова
• 2 парченца целина
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 домата
• 1 дафинов лист
• 3 зърна бахар
• 6 зърна черен пипер
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме със студена вода нарязаните на дребно месо и сланина и кипваме. Прибавяме граха и подправките.
Когато месото поомекне, слагаме ситно нарязаните моркови, лук, домати карфиол и целина. След като зеленчуците омекнат, прибавяме нарязаната на колелца наденица. Посоляваме чорбата, подкиселяваме я на вкус и варим още 10 мин.
Преди поднасяме отделяме месото от костите и поръсваме с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...