Продукти:
• 2 кг миди с черупките
• 1-2 л. прясно мляко
• олио, оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме затворени миди, измиваме ги много добре и ги заливаме с прясното мляко. Оставяме ги да киснат около 15 мин, така те всмукват млякото и стават бели.
След това ги пускаме във вряща леко подсолена вода и ги варим около 5 мин.
Разчупваме черупките, изваждаме мидите и ги почистваме от вътрешностите. Слагаме ги в широка чиния за сервиране и подправяме на вкус с олио, оцет, черен пипер и сол.
Украсяваме с клончета магданоз и поднасяме.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...