Продукти:
• 500-600 г филе от шаран
• 1 морковче
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• 1 лимон
• 100 г майонеза
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 парче лук
• 1 с.л. стерилизиран грах
• магданоз
• оцет
• захар
• сол
Начин на приготвяне:
Наливаме в тенджерата 3 пръста вода и слагаме на огъня. Щом заври, слагаме почистените корени, посоляваме, захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.
Изваждаме корените, подкиселяваме с оцет на вкус, слагаме рибата, нарязана на филийки, и варим 15 мин на тих огън. Изваждаме парчетата шаран, нареждаме ги в голяма чиния и изчакваме да изстинат.
При непрекъснато бъркане разреждаме майонезата с няколко лъжици охладен бульон. Подправяме със захар, сол и черен пипер и прибавяме сварените корени, които сме нарязали на ситно, отцедения грах и попарения и ситно нарязан лук.
Заливаме рибата с така приготвената марината и слагаме за няколко часа в хладилник. Преди поднасяне украсяваме с магданозени клончета и резенчета от лимона.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...