Продукти:
• 8 чушки с различен цвят
• 1 голям домат
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. натрошено сирене
• 1-2 стръка копър
• 1 листенце босилек
• 1/3 кубче натрошен зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. кьoпоолу
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. смлени орехови ядки
• 1 кутия майонеза с вкус на топено сирене
• по половин филия черен и бял хляб
• 10-15 г желатин
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги нарязваме на широки ленти. Подреждаме лентите по стените на салатиера или форма за пудинг и я слагаме за кратко в хладилник.
Разтваряме желатина в студена вода или вино. Разделяме го на 3 части.
Разбъркваме първата част с натрошеното сирене, обеления и нарязан домат, наситнените зелении и сметаната. Овкусяваме, разбъркваме и разстиламе внимателно върху чушките. Пак слагаме в хладилника, като работим много бързо, защото желатинът ще се стегне.
Втората част от желатина объркваме с кьопоолуто, ситно нарязания чесън и половината от майонезата. Овкусяваме, разбъркваме и разстиламе във формата.
Третият пласт е от кубченцата пресен хляб, останалата майонеза, поразредена с леко затоплена водичка, и желатина.
Покриваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника поне за 6-7 часа. След това внимателно изваждаме и нарязваме на филии.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...