Кулинарни рецепти » Лучник по трънски

 Лучник по трънски

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 500 г пресен лук
• 1 кг лапад
• 500 г сирене
• 2 яйца
• сол
• 1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат.

Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно и го задушаваме в част от мазнината. След това прибавяме измития и нарязан на ситно лапад и също го задушаваме. После отстраняваме съда от огъня, прибавяме натрошеното сирене и разбитите яйцата и разбъркваме.

Разточваме тестените топки на кори и ги нареждаме в намаслена тавичка, като върху всяка кора поръсваме олио и разстиламе част от плънката. Покриваме с последната кора, поръсваме с олио, намазваме с разбитото яйце и печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало