Продукти:
• 400 г брашно
• 1 ч.л. сол
• 150 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 5 с.л. вода
• 2-3 моркова
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. отцеден грах от консерва
За крема:
• 1 кофичка сметана
• 4 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 жълтък
• канела, черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто от брашното, солта, маслото, 1 с.л. оцет и вода. Покриваме с влажна кърпа и оставяме на хладно за половин час.
Почистваме и измиваме спанака, след което го нарязваме на ситно. Почистваме морковите и ги нарязваме на половинки кръгчета. Прибавяме ги към спанака, заливаме с подсолена вода и варим 20 мин, като накрая прибавяме граха.
Разбиваме яйцата за крема и смесваме със сметаната и настъргания кашкавал. Подправяме с индийско орехче, черен пипер и канела.
В намаслена тавичка разстиламе 3/4 от тестото, като правим ръбче около 1 см по стените на тавата. Отгоре покриваме със зеленчуковата смес, а върху нея мажем крема. Разточваме кръгла кора от останалото тесто и с нея покриваме плънката. Прищипваме краищата на кората към долния пласт тесто, надупчваме повърхността с вилица, намазваме с жълтъка и печем пирога около 50 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...