Кулинарни рецепти » Клин със спанак

 Клин със спанак

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 кг спанак
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• 250 г натрошено сирене
• 7 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме меко /банично/ тесто от брашното, 1/2ч.л. сол, 1 яйце и вода, колкото поеме. Завиваме тестото с кърпа и го оставяме да престои на топло около половин час.

Изчистваме спанака и го измиваме със студена вода. Отцеждаме го и го нарязваме на тънки лентички. Задушаваме го в половината от маслото. Почистваме и измиваме ориза. Варим го в 500 мл подсолена вода. Щом поомекне го отцеждаме и го смесваме със задушения спанак. Прибавяме натрошеното сирене и ако е необходимо, посоляваме. Щом сместа поистине, сипваме разбитите яйца и разбъркваме.

Разточваме от тестото две кори – по-голяма и по-малка. Разстиламе приготвената плънка върху по-голямата кора. Покриваме с по-малката кора, завиваме краищата на голямата кора и с пръсти ги прищипваме към малката. Печем клина направо върху нагорещена плоча. Щом се опече от едната страна, го обръщаме и го изпичаме и от другата страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало