Кулинарни рецепти » Баница с рибна кайма

 Баница с рибна кайма

Продукти:

• 500 г тесто за баница
• 600 - 700 г почистено месо от риба или готова рибна кайма
• 3-4 стръка праз
• 20-30 почистени от костилките маслини
• 1/2 ч. ч. олио
• лимонов сок или оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смляното рибно месо наръсваме с лимонов сок, сол и черен пипер и оставяме за 1 час.

Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване в половината олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Прибавяме каймата и маслините. Задушаваме сместа 10 минути на тих огън.

От тестото разточваме 2 кори, като долната е малко по-дебела. Тази кора слагаме в тавичка, намазана с масло, а върху нея разстиламе пълнежа. Отгоре слагаме втората кора и наръсваме с останалото олио.

Печем баницата в гореща фурна до зачервяване. След като я извадим от фурната, я завиваме с кърпа, за да се охлади бавно и да омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало