Кулинарни рецепти » Козунак с газирана вода

 Козунак с газирана вода

Продукти:

• 4 яйца
• 4 с.л. кисело мляко
• 8 с.л. олио
• 12 с.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 6 капки оцет
• 1 ванилия
• 1 кг брашно
• 1 затоплена газирана вода /250 мл/
• 25 г мая

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в газираната вода заедно с 1 щипка захар и 6 с.л. брашно и я оставяме на топло да втаса. Разбиваме яйцата и ги смесваме с киселото мляко, олиото, захарта, солта, оцета и ванилията. Прибавяме втасалата мая и брашното и омесваме гладко тесто. Намазваме го с олио и го оставяме на топло да втаса. След това го разделяме на 6 топки, които оформяме като масури.

Изработваме от масурите 2 плетеници и ги оставяме да втасат. После ги намасваме с разбитото яйце и ги поръсваме със захарта. Слагаме козунака в студена фурната до 300°С. След 20 мин намаляваме температурата и допичаме козунака.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало