Кулинарни рецепти » Царевичен кекс

 Царевичен кекс

Продукти:

• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 3 яйца
• 3 с.л. захар
• 3 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия или настъргана лимонова кора
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разтваряме содата в киселото мляко. При непрекъснато бъркане прибавяме захарта, разбитите яйца, по малко от брашното и мазнината и накрая ванилията /или настъргана лимонова кора/.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно кексова форма. Печем на слаб огън по-продължително време. След изваждане от фурната поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало