Кулинарни рецепти » Царевичен кекс

 Царевичен кекс

Продукти:

• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 3 яйца
• 3 с.л. захар
• 3 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия или настъргана лимонова кора
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разтваряме содата в киселото мляко. При непрекъснато бъркане прибавяме захарта, разбитите яйца, по малко от брашното и мазнината и накрая ванилията /или настъргана лимонова кора/.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно кексова форма. Печем на слаб огън по-продължително време. След изваждане от фурната поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало