Продукти:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 1/2 ч.л. смлян карамфил
• 1/2 ч.л. канела
• 1 щипка смлян черен пипер
• 2 с.л. сусам
• 2 ч.ч. брашно
• 1 непълна ч.ч. олио
• сол
За глазурата:
• 1 белтък
• 150 г пудра захар
• 3 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме последователно олиото, киселото мляко със содата, счуканите орехови ядки, подправките, щипка сол, сусама и брашното. Разбъркваме добре тестото и изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Печем в умерена фурна.
Разбиваме белтъка за глазурата с пудрата захар, докато се сгъсти. Прибавяме лимоновия сок и разбиваме още малко. Когато сместа побелее, изсипваме я на равномерен слой върху изпечения кекс, като заглаждаме с нож. Поднасяме кекса, след като глазурата засъхне.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...