Продукти:
• кайсии
• захар
• бадемови и орехови ядки
Начин на приготвяне:
Сваряваме сладко от кайсии, без да слагаме лимонена киселина. Изваждаме кайсиите отцеждаме ги от сиропа и ги слагаме в слаба фурна /40°С/ да съхнат при отворена врата на фурната.
В по-едрите половинки слагаме орехова ядка, а в по-дребните – бадемова. Овалваме ги в кристална захар и отново ги изсушаваме. Подреждаме ги в кутия, като между всеки ред кайсии разстиламе целофан.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...