Продукти:
• 4 яйца
• 3 к.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 настърган на едро пъпеш
• 2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.л. сода бикарбонат, разтворена в 2 с.л. оцет
• 1 к.л. канела
• 2 ч.ч. счукани орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване, прибавяме постепенно олиото. След това добавяме солта, пъпеша, поръсен с половината от канелата, брашното и орехите.
Изсипваме сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Печем сладкиша в умерена фурна. Изпечения и изстинал сладкиш по желание нарязваме на ромбоиди и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...