Продукти:
• 1 кг ягоди
• 2 с.л. краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 2 яйца
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 кофичка сметана
• 1 с.л. захар за сметаната
• настъргана кора от половин лимон
• галета за ръсене на формата
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре маслото със захарта, докато получим крем. При постоянно бъркане прибавяме едно по едно яйцата. След това прибавяме киселото мляко и брашното, пресято заедно с бакпулвера. Накрая добавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре, докато получим равномерна гъста каша.
Изсипваме сместа в добре намазана с масло и поръсена с галета кръгла тавичка или форма за торта. Печем сладкиша около 30 мин в умерена фурна, изваждаме от тавичката и оставяме да изстине.
Отгоре намазваме на пласт с дебелина около един пръст разбитата сметана, към която сме прибавили 1 с.л. захар. Отгоре нареждаме ягодите, които предварително сме измили добре и сме отцедили.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...