Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 4 козуначени твърди кифли
• 5-6 с.л. краве масло или кокосова мазнина
• 5 сладки ябълки
• 5-7 с.л. кафява захар
• 5-6 с.л. карамелен топинг
• 3 яйца
• 2 ванилии
• 3-5 щипки канела
• 2 ванилии
• лимонов сок
• кокосовови стърготини
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на колелца и ги подреждаме в добре намаслена тавичка, отгоре също пръскаме мазнина, покриваме с тънки филийки от почистените ябълки, потопени в лимонов сок с аромати. Поръсваме захар и така правим няколко пласта. По желание можем да оваляме и в кокосови стърготини. Слагаме сладкиша малко да се запече.
Разбиваме яйцата, разбъркваме ги с млякото, ароматизирано с ванилията. Поливаме сладкиша с млякото, връщаме във фурната и запичаме отново до зачервяване. Изваждаме от фурната, изчакваме да изстине и заливаме с карамеления топинг.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...