Продукти:
• 350 г брашно
• 15 г мая за хляб
• 5 г сол
• 50 мл олио
• 50 г краве масло
• 2 яйца
• 200 г обелени ябълки
• 100 г захар
• 1 ванилия
• 250 г прясна извара
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко вода или прясно мляко. Прибавяме я към брашното заедно с олиото, яйцата, маслото и солта. Омесваме гладко тесто и разточваме от него четири дебели кръгли кори.
Отделно приготвяме плънка от настърганите ябълки, захарта с ванилията и претритата през сито извара. Разпределяме плънката върху корите, загръщаме ги и защипваме краищата.
Оставяме така приготвените питки да отлежат 15-20 мин на топло, след което ги нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...