Кулинарни рецепти » Скумрия със зеленчуци

 Скумрия със зеленчуци

Продукти: (за 4-5 порции)

• 600-700 г филе от скумрия
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1,5 к.ч. бяло вино
• 600 г пресни картофи
• 2-3 домата
• 1-2 зелени пиперки
• 1 краставица
• половин к.ч. олио
• 1 бучка краве масло
• сок от 1 лимон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме рибата със сол и лимонов сок.

В половината от олиото и малко вода задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. След 5-6 мин към тях прибавяме нарязаното на парчета рибно филе, ситно нарязан магданоз и виното и задушаваме още 10 мин.

Запържваме в останалата мазнина нарязаните на кръгчета пиперки, а след това последователно прибавяме обелените и нарязани на кръгчета краставици и обелените и настъргани домати. Изсипваме задушените зеленчуци при рибата и заедно ги задушаваме още 5-6 мин.

Поръсваме готовото ястие с черен пипер и го сервираме топло заедно с картофите, които сме задушили отделно с маслото и сме поръсили със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало