Продукти:
• 2 ч.ч. ориз
• 4 ч.ч. вода
• 2-3 карамфилчета
• 7-8 зърна черен пипер
• 250 г сварено филе от морска риба /охладено/
• 2 резена ананас
• 2 банана
• 1 лимон
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. каперси
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолената вода, така че да стане рохкав. Заедно с ориза варим и карамфила и черния пипер, които сме сложили в торбичка от марля. Щом оризът омекне, изваждаме подправките.
Накъсваме рибата на дребно и я прибавяме към ориза заедно с нарязаните на кръгчета банани и нарязания на кубчета ананас. Поръсваме с лимоновия сок и разбъркваме.
Нарязваме каперсите, объркваме ги с киселото мляко и заливаме ориза с тази смес. Оставяме ястието да отлежи няколко минути, преди да сервираме.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...