Кулинарни рецепти » Омари на грил

 Омари на грил

Продукти: (за 4 порции)

• 4 цели опашки от сурови омари
• 3 с.л. разтопено масло
• 2 с.л. лимонов сок
• сол, черен пипер
• лимонови резени за гарнитура

Начин на приготвяне:

Подреждаме омарите върху масата, на която ще ги обработваме нагоре с облата им страна. С остри ножици разрязваме черупките надлъжно през центъра, внимавайки месото в тях да остане цяло. Изваждаме го внимателно, а корубите запазваме.

Правим тук-там леки разрези върху месото, пълним с него корубите и наръсваме със сол, черен пипер и лимонов сок. Подреждаме корубите върху намаслена пергаментова хартия. Леко намазваме с масло и самите коруби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало