Продукти:
• 750 г октопод
• 1 к.ч. зехтин
• 1 глава лук
• 4-5 стръка риган
• сокът от 2 лимона
• кората от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесваме сокът и кората от лимона, наситнените риган и лук, зехтина, черен пипер и сол на вкус.
Почистваме и измиваме октопода, потапяме го в приготвената марината и го оставяме да престои 2-3 часа. После го опичаме на умерено загрята скара.
Поднасяме октопода върху подложка от зелена салата, поръсена със смес от равни количества лимонов сок и зехтин.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...