Кулинарни рецепти » Яхния от раци

 Яхния от раци

Продукти: (за 3-4 порции)

• 10-15 рака
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме раците, отделяме месото и го нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Щом поомекне прибавяме месото от раците, червения пипер и ориза.

Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато оризът се свари. Накрая посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало