Продукти:
• 4 ябълки
• 50 г краве масло
• 3-4 с. л. кафява захар
• сока от 1 портокал
• 150 мл бяло десертно вино
• 50 г микс от сушени плодове (стафиди, смокини, фурми)
• 50 г орехови ядки
• 2-3 щипки индийско орехче
• масло за намасляване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото в тенджера, добавяме захарта и я карамелизираме. Заливаме с изцедения портока-лов сок и виното, разбъркваме и оставяме да кипне.
Прибавяме нарязаните на дребно сушени плодове и ги задушаваме на тих огън около 10 минути. Маха-ме тенджерката от огъня и прибавяме натрошените орехови ядки, разбъркваме и овкусяваме с индийско-то орехче.
Почистваме и издълбаваме ябълките, пълним ги с приготвената смес и подреждаме в намаслена тавичка. Ако ни остане от сместа за пълнене, сипваме я около подредените ябълки. Печем 15-20 минути при 180°С.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...