Продукти:
• 1 диня
• 11 с.л. брашно
• 7 с.л. царевично нишесте
• 2 яйца
• олио за пържене
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Махаме кората на динята, почистваме я от семките и нарязваме месото й на ромбове. Получените парчета овалваме в брашно.
Разбиваме яйцата и ги размесваме с царевичното нишесте и малко вода до получаването на гъсто палачинково тесто. Топваме динените парчета в тестото и ги пускаме в сгорещеното в дълбок тиган олио.
Пържим ги от двете страни, докато панировката хване златиста коричка. Нареждаме панираните парчета върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината, и ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...