Продукти:
• 500 г сушени кайсии
• 500 г захар
• 500 мл сметана
• 100 г смлени бадемови ядки
Начин на приготвяне:
Кайсиите накисваме за една нощ във вода. На сутринта ги отцеждаме, слагаме в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Варим ги 20 минути. След това отливаме половината вода, а към останалата с кайсиите прибавяме захарта и варим още 30 минути.
Изстиналите кайсии изсипваме в голяма плоска чиния. Разтваряме ги и във всяка слагаме по лъжичка сметана. Накрая заливаме кайсиите със сиропа, в който са врели, и отгоре поръсваме със смлените баде-мови ядки.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...