Продукти:
• 2 кг ябълки
• 1 ч.ч. пудра захар
• настърганата кора от 1 лимон
• 7-8 белтъка
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, нарязваме ги на филийки и отстраняваме семената. Нареждаме нарязаните ябълки в тавичка и ги изпичаме. Прибавяме към изпечените ябълки захарта и настърганата лимонова кора и претриваме всичко през цедка.
Бъркаме ябълковата смес, докато изстине напълно. После постепенно прибавяме белтъците. Разбиваме тази смес с миксера, докато получим пухкав крем. Нареждаме крема върху голям кръгъл поднос, така че да се оформи пирамида. Поднасяме ябълковата пирамида добре изстудена.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...