Продукти:
• 1 кг тиква
• 1 1/2 ч. ч. счукани орехови ядки
• 1 ч. ч. мармалад от сливи
• 1/2 ч. л. канела
• 6 с. л. масло
• 3/4 ч. ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, нарязваме я на парчета и задушаваме в маслото и малко вода, докато омекне. После я претриваме през гевгир, подслаждаме и смесваме с част от счуканите орехови ядки.
Половината от сместа изсипваме в тавичка, отгоре разстиламе мармалада на равен пласт, а върху него останалото тиквено пюре. Поръсваме с останалите едро счукани орехови ядки.
Оставяме десерта да престои 2-3 часа на студено, след което нарязваме и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...