Кулинарни рецепти » Руски сос за печени меса

 Руски сос за печени меса

Продукти:

• 4-5с.л. сос от печено месо
• 2 ч.ч. силен бульон
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. сметана
• 1 лимон
• 1 с.л. захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното с част от бульона, прибавяме го към останалия бульон и с получената смес разреждаме соса от печено месо.

Обелваме лимона, нарязваме ге на колелца, почистваме ги от семките и ги слагаме в соса. Добавяме виното, захарта и черния пипер, посоляваме и варим 20 мин на умерен огън.

Претриваме готовия сос през сито и го застройваме със сметаната. Този сос е подходящ за всички печени меса с изключение на свинското.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало