Кулинарни рецепти » Сос Тартар

 Сос Тартар

Продукти:

• 250 г трапезна майонеза
• 1 кисела краставичка
• 1 главичка лук
• 5-6 маслини
• 30 г краве масло
• 30 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок, горчица
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме маслото и пържим в него до златисто брашното. С бъркане разреждаме с топлото мляко, докато получим гъст и гладък сос. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме соса да изстине.

Разбиваме майонезата и горчицата. Прибавяме нарязаните на ситно лук, краставичка и маслини, подправяме със сол, лимонов сок и магданоз и хубаво разбъркваме. Смесваме майонезата с белия сос и сервираме към студени и желирани предястия, варени зеленчуци, риби и пр.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало