Продукти: (за 4 порции)
• 1 телешки джолан
• 500 г домати
• 2 картофа
• 2 глави лук
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим джолана в леко подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костта. Обезкостяваме и нарязваме месото на малки парченца, които връщаме в бульона. Прибавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязания лук. Варим на умерен огън.
След 10 мин прибавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме супата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...