Продукти:
• 12 малки ябълки
• счукана канела
• обелени и нарязани бадеми
• захар
• половин яйце
За тестото:
• 200 г краве масло
• 250 г брашно
• ледено студена вода
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от пресятото брашно, маслото, водата и малко сол. Оставяме го да отлежи 30 мин. През това време с остър нож внимателно издълбаваме обелените ябълки.
Разточваме тестото на тънка правоъгълна кора, която разрязваме на 12 квадратчета. Слагаме във всяко квадратче по една ябълка, напълнена със смес от бадеми, захар и канела, увиваме добре с тестото, намазваме с разбитото яйце и печем до зачервяване в силна фурна.
Поднасяме ябълки топли или студени със сметана или ванилен крем.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...