Продукти:
• 12 малки ябълки
• счукана канела
• обелени и нарязани бадеми
• захар
• половин яйце
За тестото:
• 200 г краве масло
• 250 г брашно
• ледено студена вода
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от пресятото брашно, маслото, водата и малко сол. Оставяме го да отлежи 30 мин. През това време с остър нож внимателно издълбаваме обелените ябълки.
Разточваме тестото на тънка правоъгълна кора, която разрязваме на 12 квадратчета. Слагаме във всяко квадратче по една ябълка, напълнена със смес от бадеми, захар и канела, увиваме добре с тестото, намазваме с разбитото яйце и печем до зачервяване в силна фурна.
Поднасяме ябълки топли или студени със сметана или ванилен крем.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...