Кулинарни рецепти » Десерт от круши

 Десерт от круши

Продукти:

• 4 круши
• 2 с.л. захар
• 1 ч.ч. десертно бяло вино
• 2 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. желе от червени плодове /ягоди, череши, вишни или малини/

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, нарязваме ги на половинки и ги почистваме от семената. Нареждаме ги в тенджера под налягане и ги поръсваме със захарта. Смесваме желето с виното и лимоновия сок, разбъркваме добре и заливаме крушите.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 4-8 мин в зависимост от големината и твърдостта на крушите. Поднасяме ги гарнирани с разбита сметана или с белтъчен сняг.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало