Продукти:
• 2 кг камби
• 2 кг моркови
• 1 голяма бяла зелка
• 1 малка червена зелка
• 1 глава целина
• 200 г сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 и 1/2 ч.ч. оцет
• 1 и 1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Изчистваме зеленчуците, нарязваме ги на ситно и ги объркваме.
Възвираме марината от изброените продукти и заливаме с нея зеленчуците, докато е още гореща.
Оставяме ги да престоят 9-10 часа, след което ги редим в разпределяме в бурканчета, наливаме маринатата, затваряме и стерилизираме 5 мин.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...