Кулинарни рецепти » Хрупкава туршия

 Хрупкава туршия

Продукти:

• 2 кг камби
• 2 кг моркови
• 1 голяма бяла зелка
• 1 малка червена зелка
• 1 глава целина
• 200 г сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 и 1/2 ч.ч. оцет
• 1 и 1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Изчистваме зеленчуците, нарязваме ги на ситно и ги объркваме.

Възвираме марината от изброените продукти и заливаме с нея зеленчуците, докато е още гореща.

Оставяме ги да престоят 9-10 часа, след което ги редим в разпределяме в бурканчета, наливаме маринатата, затваряме и стерилизираме 5 мин.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало