Кулинарни рецепти » Инджир-баклава

 Инджир-баклава

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сол
• 200 г разтопено краве масло
• 1 1/2 ч.ч. счукани орехови ядки
• 500 г захар

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, солта и необходимото количество вода. Разточваме 35-40 тънки кори. Когато корите поизсъхнат, ги поръсваме с разтопеното масло и счуканите орехови ядки.

Сгъваме всяка кора на четириъгълник и я навиваме на тънка точилка. След това внимателно я измъкваме и я слагаме в средата на намаслена тавичка, като я навиваме като охлюв. По същия начин приготвяме втората кора и я навиваме около първата.

Щом тавичката се напълни, поръсваме отгоре с разтопено краве масло и пъхаме тавата в предварително загрята умерена фурна. Когато баклавата се зачерви, изваждаме от фурната и оставяме да изстине.

Заливаме студената баклава с горещ сироп, приготвен от захарта и 2 ч.ч. вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало