Кулинарни рецепти » Козуначена баклава

 Козуначена баклава

Продукти:

• филийки стар козунак или 8 козуначени кифли
• 2 ч.ч. ситно счукани орехови ядки
• 2 к.ч. захар
• 2 белтъка
• краве масло за намазване
• захарен сироп
• кокосови стърготини или счукано кашу за поръсване

Начин на приготвяне:

Кифлите трябва да са нарязани на филийки с дебелина 6-7 см. Леко изрязваме краищата, малко ги поиздълбаваме и ги пълним със смес, приготвена от разбитите белтъци, орехите и захарта. Намазваме ги с масло и ги запичаме в тавичка.

Оставяме ги да изстинат, а през това време приготвяме гъст сироп от вода и захар в съотношение едно към едно. Ароматизираме сиропа с ванилия, малко лимонов сок и настъргана лимонова кора. Заливаме с горещия сироп изстиналите кифли и ги покриваме с кърпа, за да се напояват няколко часа. Преди сервиране ги наръсваме с кашу или с кокосови стърготини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало