Кулинарни рецепти » Пълнени домати с хляб и кашкавал

 Пълнени домати с хляб и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г едри домати
• 100 г хляб
• 200 г кашкавал
• 1 к.ч. олио
• 8 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме. Стриваме хляба на трохи, настъргваме кашкавала, а магданоза и чесъна нарязваме на ситно. Смесваме всички продукти, добавяме олиото, подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме.

Напълваме доматите с приготвената смес, покриваме с отрязаните капачета и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем 30 мин при 160°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало