Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 глава лук
• 2-3 патладжана
• 1-2 червени домата
• 1 к.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка магданоз
За заливката:
• 1 ч.ч. прясно мляко и 2 яйца
или
• 2 с.л. препържено в масло брашно и 2 ч.ч. прясно мляко.
Начин на приготвяне:
Нарязваме изчистения и измит зелен фасул и го сваряваме в малко вода заедно с нарязаните на дребно лук и домати. Нарязваме патладжана на филийки фи го изпържваме в сгорещената мазнина.
В тавичка редим ред патладжани, ред зелен фасул. Заливаме с доматения сок, смесен с останалата от пърженето на патладжаните мазнина. Наръсваме с магданоз и печем във фурната.
Когато водата се изпари, приготвяме заливката от разбитите в млякото яйца (или от изпържено в масло брашно и мляко), сипваме я върху мусаката и допичаме във фурната.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...